Доколку вашето момче ги прави овие работи – тој е вистински лажго


Доколку вашето момче ги прави овие работи – тој е вистински лажго…

Научниците со помош на специјална камера, за снимање на крвотокот откриле дека личност која лаже навистина ги добива особините на Пинокио.

Еве што се може да откриете доколку вашиот партнер ве лаже. Повисок крвен притисок го надувува носот и предизвикува чешање бидејќи ги раздвижува нервните завршетоци.

Истото чувство се јавува кога личноста е вознемирена или лута. Научници од Чикаго откриле дека доколку една личност лаже во неговото тело се лачи хемикалија катехоламин која доведува до појава на оток во ткивото на носот. Тој оток не се гледа со голо око, а истото се случува и кај пенисот. Значи кога не сте сигурни дали вашиот партнер ве лаже или пак ви ја кажува вистината соблечете му ги гаќите! Еве и други нешта што ги прават несвесно кога лажат:

Треперат мускулите на лицето – мозокот пробува да го спречи лицето да не ги издаде и со тоа се пренесува повратна информација која рефлектира на мускулите на лицето.

Го врти погледот, не ве гледа во очи – неговиот е вперен некаде на друго место, а не директно во вас, ако сте во затворена просторија неговиот поглед е насочен кон вратата.

Скрстени раце и нозе – типичен одбранбен механизам.

Насмевка со стисната уста – Овој вид на насмевка е типичен кај двата пола доколку не се искрени.

Превртување со очите.

Брз говор – лажгото сака што побрзо да го заврши говорот.

Одмавнување со главата за потврден одговор.

Скриени дланки – на машките им е полесно кога лажат да ги кријат рацете во џеб.

Погрешно изговарање на зборовите – лажгото мисли да не се издаде додека зборува.

Претерана срдечност – сака да ви се допадне за да му поверувате.

Ех, драги мои доколку вашиот партнер ги прави овие неколку работи знајте дека тој е класичен лажго, преземете нешто!

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format